onsdag 29 februari 2012

Du som brukar skida

Ja får jag fråga dig som brukar skida terräng, vad har du under dina skidor? Valla heter det visst?
Skidade nyss i över en och en halv timme, ute var jag en timme och förtiofem minuter.  Vallade skidorna innan jag gick ut med en sorts valla. Gick ner till ängarna. Startade och skidade kanske 150 meter. Vände tvärt om och skidade hem. Gick upp för att ta en annan sorts valla, den första gjorde att jag knappt hölls på benen. Helt sjukt hala skidor. Lade av den andra sorten, den för varmare väder då det var blött ute. Provade på nytt. Ingen skillnad, precis lika halt. Fortsatte ändå, bara för att jag inte ville ge upp. Det är liksom nu eller aldrig då det gäller skidning. Varje gång kan vara den sista för i år. Vem vet om det kommer snö nästa vinter. Man vet aldrig..

Gjorde nåt nytt också då det var för halt i spåren. Provade på det här med skridskostil på skidor. Ingen aning om vad det heter på riktigt. Ingen aning om jag gjör det rätt. Men huh så jobbigt. Redan att hitta balansen. Har aldrig "skrinnat" sådär långt innan, säkert över en kilometer. Rätt roligt, och man kan komma fram fort. Men jag är faktiskt lite rädd då det går för hårt. Dessutom är jag rätt säker på att jag ser ut som en idiot där stånkandes i för mycket kläder med svettet rinnande och benet i luften emellanåt då jag nästan tappar balansen. Men tja. Får väl bara bjuda på det. För nu är kroppen trött och det känns bra.

I morgon är det torsdag. På fredag är det avsked till pappan i huset för några veckor. Stackars små. Stackars mig.

6 kommentarer:

 1. Jag fuskar och använder vallningsfria skidor, dvs. de har ett (inte så väl fungerande) räfflat område där mitt på undertill... Fungerar bra, speciellt när man är ute med barnen. Ingen risk man glider ifrån dem...

  Jag tycker det låter som om du borde dra klister/fästvalla under dina skidor. Eller så är de inte lämpliga för din vikt?

  SvaraRadera
 2. Jag vet inget om skidor och sånt, men jag tycker du borde sätta klister eller fästvalla under din man så han sku hållas hemma istället för att lämna allt på dig i några veckor. Höh.

  SvaraRadera
 3. Håller med Linda till punkt och pricka !!

  SvaraRadera
 4. Det är visst fästvalla jag har. Men tydligen är det nåt fel på mitt vallande eller så är det opassligt för just detta väder (har tre olika,för olika väder). :/ Tyngden vet jag inget om. Minns inte riktigt när dessa är köpta och vad jag vägde då. Nå, nu tror jag det får bli nästa vinters problem.

  Linda o Camilla, ja tror ni inte jag tycker det också?! Han har ju gjort samma partytrick nu tre år i rad men detta år blir det extra jobbigt med skolan och den lilla terroristen. Har knappt någon galla kvar att spy på hans beslut. Förbannad. Sårad och besviken.

  SvaraRadera
 5. Usch, hoppas du kan få revansch nåt tag då, och få en liten minisemester helt för dig själv eller med dina kaverin - för det där är nog inte helt rättvist.

  SvaraRadera
 6. Nja, jag avokade ju min planerade 30-års minisemester just då vi bara inte har råd. Ingen glädje av att åka på stadssemester om man inte har råd att äta och shoppa tycker jag. :)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)