onsdag 5 juni 2013

90 000 och vi fortsätter på blomtemat

Sidu, har tydligen gått över 90 000 sidovisningar. Ganska häftigt! Vi firar det med blommor. För att kanske få mig på bättre humör?! Vill inte ens tala om hur jag känner mig just nu..

En till färg i narcissrabatten. Gillar det, det dök upp en mäng olika jag helt glömt bort att jag någongång lagt dit. Roligt med överraskningar!
 Penséerna hade överlevt/frösått ett par plantor. Bra så för i år hann jag aldrig iväg och köpa nya.


 En liten vacker en MÅSTE jag köpa till mig till födelsedagsgåva. Hade en likadan förra året men tyvärr vägrade den övervintra trots att lavendeln intill gjorde det. Nu hoppas vi på bättre tur i år. Lade en hel del sand undertill, om det var för blött för den ifjol.
Den 27.5 såg det ut såhär kring dammen. Min favorit (revontuliazalea, ni får det på finska nu) började slå ut i blom. Såg av dessa på gravgården någongång och blev helt förälskad. Så perfekt färg! Som de lyser i kvällsolen. Oj så jag hoppas den börjar växa lite i nåt skede. Nog blommar den varje år, men det är kanske för blåsigt och för den här ute på åkern, den har blivit en liten dvärgbuske. En vacker dvärgbuske.


 Stora,tunga blommor. Idag var tyvärr glädjen redan slut och blommorna hade fallit av, redan. Men jag njöt. Så länge det varade.
 På kvällarna tänds lamporna kring dammen.
 och grodorna fortsätter hänga där i grodvärlden.
En kväll tände jag myggljus då jag höll på att bli galen. Men de fattade inte att jag ville bli av med dem utan flockades bara mer kring skenet? En groda kom plötsligt framhoppande och blev och sitta i ljusets sken en lång stund utan att verka rädd. Jag har blivit den crazyga grodkvinnan som går omkring om kvällarna och ber dem maka på sig så jag inte trampar på dem..


4 kommentarer:

 1. Man blir snabbt inspirerad att skriva mera när man har så många besökare. Själv har man en hel del kvar ännu till 90 000 ;).
  Gillar dina inlägg om blommor och annat du har. Försöker själv hitta på nytt att plantera i mina rabatter. Fick av en kollega förgetmigej blommor som hon grävt upp som jag planterade ner :)

  SvaraRadera
 2. Tack! Tur att någon gillar, det blir ju rätt så mycket av det nu då världen vaknat till liv igen. :D Jag har också delat ut en hel del förgätmigej, de blir ju som ogräs till slut om de trivs. Men mycket vackert ogräs! :) Det lönar sig ju att satsa på blommor som blommar på lite olika tider så någonting alltid blommar. Så får man njuta hela det varmare halvåret,fram till kölden.

  SvaraRadera
 3. Du har så fina blommor att man blir avis, men å andra sidan skulle jag aldrig orka/ha tålamodet att stå och pota i jorden och vattna mm. Det jag odlade nu är en utmaning i sig, tänkte rensa ogräs, men blev osäker på om det ändå var det jag sått, så lät det vara ;)

  SvaraRadera
 4. Nå hördu,man lär sig med åren! Nog rev jag upp det jag sått ett par gånger i misstag också i början! ;) Så ja, det lönar ju sig kanske att vänta och se vad det är som växer. För mig är detta ju terapi, älskar rensade land med spirande små växter. <3

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)