onsdag 12 juni 2013

Om försäkringar

Min kloke mor har alltid talat om vikten av försäkringar. Då vi flyttade till vår lägenhet med sambon, för snart tio år sedan fick hon mig att täckna en hemförsäkring direkt, och till den förstfödde blev det en nalleförsäkring (en slags barnförsäkring jag inte längre tror att de har att erbjuda). Andra barnet fick en ordentlig, dyr, sjukförsäkring, och det var jag många gånger glad över de första åren av hans liv. Som vi sprang hos läkare med hans jobbiga hud och alla allergier. Hur många kilon av smörjor det gick åt, alla mediciner.. Ja det var som tur lättfixat med försäkringen. Synd bara att de inte täcker glasögon också, det hade vi ju också behövt. Det stackars tredje barnet blev det sämre med, lika som med sambon och jag, vi har tyvärr inga vi. Mycket dåligt ifall nåt sku ske! Men det är så sjukt dyrt ju med försäkringar! Önskar att vi här i Finland också hade nåt liknande som insplanet där man kunde jämföra försäkringar och hitta nåt vi kanske också hade råd med i vår stora familj. För ibland oroar jag nog mig. Sambon är ju klättrare och allt, fast så igen, vem skriver ut livsförsäkringar åt galningar som klättrar utan rep!?

          Och dessa då. Vet ni, man borde nog ta alla försäkringar det går att ta med dessa tre, tror jag. 

2 kommentarer:

  1. En olycksfallsförsäkring är ju inte så, kring 30-100€ (beroende på vilka summor man väljer, om man kan välja) i året och ganska ofta utan självrisk. Och om man har en hemförsäkring med All-risk-skydd (nästan alla bolag bjuder det till sina hemförsäkringar) så täcker det också glasögon. (Igen beror det ju på vilkoren och varierar mellan bolag).

    SvaraRadera
  2. Vi har våra i Veritas. :/ Betalar nog någon dyr men inte tycker jag den täcker glasögon? Jag blev också helt chockad då jag läste att skolan eller klubbverksamheten, säkert dagis också INTE ersätter om glasögonen går sönder där. DET är dumt! Ska barnen gå där blinda då om man inte har råd att ersätta ifall de går sönder i den vilda gruppen?! Heltokigt, tycker jag!
    Täcker olycksfallsförsäkringar då om man har en sådandär trevlig hobby som bouldering (alltså att man bara har crachpads undertill men inga rep?).

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)