onsdag 12 juni 2013

Kompiskalas

Den andra Juni var det dags att inleda sommaren med ett kompiskalas för sexåringen. Han hade bjudit in ett bra gäng, fem små typer. Alla har vi lärt känna via klubben, fast två av dem har inte gått där längre i år. De två flickorna som blivit bjudna är fyra år, så var det femåringen och de två kompisarna från förra året var sex och snart sju. Den blivande sjuåringen blev inbjuden fredagen innan kalaset då vi träffade honom för första gången sedan innan jul, av en händelse, i parken och de lekte så fint tillsammans fast de inte träffats på så länge. Så var det ju självklart storebror och lillebror, tillsammans alltså åtta små typer.

Det är ju inte så att jag sprudlande av glädje ordnar av dessa fester, men nu måste jag säga att detta kändes sådär passligt kravlöst. Då det bara var A:s mamma dessutom som kom med, och hon har ju varit här flere gånger förut också så behövde vi inte ha det så städigt i alla hörn. De små struntar ju i sådant och det ser ju mycket värre ut då det åker för det mesta.. Att det dessutom gick så väldigt mycket lugnare till än på Tripps tidigare kompiskalas gjorde att vi nästan var besvikna då de två timmarna gick så fort och kalaset tog slut. Han har nog så fina, små, vänner vår Trapp!

Vi började med guidad akvarietur. Och förmaningar om att man med glädje får titta på dem men inte banka på glasen eller doppa nåt i vattnet. de himlade med ögonen och sa att "vi veet noog!"

 Historien om fiskföräldrar som äter upp sina ägg och babyn om inte man lägger dem skillt gick hem hos alla. Flickorna var mycket fascinerade över de minsta.
 Så blev det en liten bayblade match med många vänner.

 Flickorna drog sig undan och inspekterade allt flickigt i rummet. De hittade ponnyna och ponnyhuset och jag förundrades över hur olika de endå leker, åtminstone vissa av dem. De tog ponnyn och dinon "och så leker vi att denhär blir kär i denhär". 

Andra härjade lite.
 och så blev det dags för att sätta sig till bords. Dagen till ära hade vi också förlängt bordet så alla säkert sku rymmas.A:s mamma hjälpte till med serveringen. Kolla förresten Trapps favoritflickas klänning. Helt underbar!
 Hade bakat minimuffinsar i mängder. Med shokobitar inuti och pätkis i frostingen. Mycket goda. Men som väntat blev det alldeles för många över. Så mycket att de aldrig blev uppätna då inte de ryms i vår frys och det nu varit så varmt.
Konstigt nog satt de faktist en rät lång stund kring bordet och tömde sina tallrikar innan de gick iväg för att leka! Vi hade ingen kaka utan Trapp fick blåsa sina ljus från en bit mockaruta. 
 Så blev det flasksnurr och paketöppning.
 Fiskepremiär för Trull.
 och det Trapp väntat på. Speltid. Kompisarna som har wiin hade blivit ombedda att ta med egna "kapulan" för att kunna spela då våra inte alltid fungerar. Så de kunde spela alla fyra i första raden, de andra valde att bara titta på.
 och Tripp underhöll de andra en stund med ipadens spel, innan det började ringa på dörren, och festen var slut.
 Favoritpresenterna var nog Toystory pusselbollen och en fjärrstyrd minibil.
men han fick nog så väldigt fina grejjor annors också! En sådan här utställning väntade mig i köket på kvällen. Han hade fint radat upp alla på bordet. Sötnosen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)