tisdag 25 juni 2013

Midsommarutfärd

Lovade Trapp på midsommarafton att vi följande dag cyklar iväg och ser på kossor, nu när han kan cykla. Nå. Det regnade på morgonen och vid lunch och ännu lite senare.. Så det var först mot kvällen vi kom iväg, men i det perfekta vädret! Först blev det gräl då jag hade velat att hela familjen cyklar iväg men sambon ville ge den lite besvikna Tripp uppmärksamhet. Så de gick iväg för att scootta. Som tur kom de hem en stund senare, innan vi hunnit ut, så de fick följa med på äventyr. Sambon fick låna mitt gamla skrälle med konstigt utstickande däck och något som skramlar, men den höll som tur hela vägen och han gillade ju det! Vi har alltså aldrig förr, på alla dessa år, varit ute och cyklat tillsammans. Detta var alltså stort och fint och jag tror alla var glada att det blev av!

Iväg mot åkrarna.Jag hade Trull bak på cykeln och släpvagnen efter med mat och tröjor, ett riktigt tåg blev vi ju! Och lyckas tom. fota helt ok medan jag är i fart..
 Såg någå fina fåglar på ängarna.
och vi fortsatte mot vårt mål, korna.
fast möttes av nåt som sku ha dugit nästan lika bra som mål för en viss kort typ. Alltså Wooow!
 Dessa läste lite information om korna. Det är de unga/äldre kalvar som står i denna mer skyddade hage.
 Så söta! De brukar stirra oförstående då man springer förbi om nätterna..
 I hagen bredvid stod lite större på rad.
och Trull var helt i himlen. Det är bara så väldigt jobbigt, kombinationen elstaket och han. Hopplöst då inte han fattar att akta sig. Han är nog så underbart förälskad i djur han! Här vill han så gärna att någon kommer och äter det han bjuder på.
Tripp vågade sig också på att pajja de stora. De är nog härliga dessa storögda och lugna!
 Så fortsatte utfärden vidare mot fågeltornet de ville besöka.
Såg en massa spöklika områden i skogen på vägen. Vad är det för djur som gör såhär? Överlever träden eller dör de?
 Den höjdskräckiga mamman tyckte detta var en dålig idé.. Men sambon kan man väl lita på, tror jag.
 och jag klättrade också upp för första gången på några år. Visst är det ju värt det! Vilka vyer! Vi såg metron också, den åkte över bron långt borta. All in one liksom.
 den duktiga cyklisten på väg ner.
 Så avnjöts lite mellanmål på en utsiktsplats nära tornet.  Hade stekt batonger. Och blev helt till mig då jag fick en spontan,lång, kram av den lilla vanligtvis så ilska Trapp. "Tack mamma, jag älskar dethär brödet!" Får visst göra av dessa lite oftare, om man får sådär fina kramar så!
.
 Tripp,Trapp,Trull.
 Borde kanske skaffa kikare. Här finns ju helt massvis med olika fåglar jag ingenting vet om..

 Så lektes ännu lite i skogen innan vi fortsatte mot det jag så gärna ville se, Gardenias bakgård.
 och medan barnen lekte en stund och sedan cyklade omkring i vattenpölar
 gick jag en snabb runda på bakgården där alla pioner nu står i blom. Men ni får se mer av dem i annat inlägg.
En mycket fin kväll avslutades med filmkväll och efter det gick jag ännu till palstan för att gräva upp två små körsbärsträd från en palsta (jag hade frågat lov om att ta ett par rotskott där växte)  och planterade dem på min egen i stora ämbaren.

Ja och den andra dagen han kunde cykla så tog han och skramlade ihop över sex kilometer. Helt bra tycker jag! Då var han ännu sur då vi sa att det var dags att ställa undan cykeln och gå in..

2 kommentarer:

  1. Häggen attackeras av malar och blir så där spöklika. iår är ett år fullt av malar, vi har inte tidgare haft men iår drabbades vår hägg- ofta repar de sig och får nya blad, men då det går flera år i rad som de attackeras dör trädet.

    Vilken fin utflykt, vi får nog vänta några år ännu,

    SvaraRadera
  2. Nå då får vi hoppas de inte blir attackerade flera år i rad, för det var stora områden i skogen som såg ut sådär, som spökskog. :D Huu.

    Ja det var fint, kände riktig hemtraktskärlek. <3 Och det roliga är ju att vi kom till detta område redan på de första klasserna i lågstadiet för att kolla på fåglar, kände igen mig sådär lite smått då vi flyttade hit (av en slump, fick bara en lägenhet på listan i bostadskön).

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)