torsdag 27 juni 2013

Pion himlen (Gardenia)

Det var ju inte många minuter jag fick njuta av den fantastiska bakgården vid Gardenia i Vik. Men jag fick se det jag var ute efter, Pionhimlen. Så obeskrivligt fint! Doften där på bakgården är inte utav denna värld då allt blommar där. Syrenbersån, rosorna och pionerna, förutom alla de hundratals andra sorterna runt om på gården. Rekommenderar verkligen ett besök där om du är i trakterna!

 rosor och pioner i stark kvällssol
 min favorit Coral charm
 färgen är så vacker!
 Kevätaamu tyckte jag också var fin! De kunde ha skyltarna lite mer synliga så man visste vad skönheterna heter!

 Denna hade fina mörkare streck
 och så jag, kisandes mot den starka solen.

4 kommentarer:

 1. Du matchar bra bland blommorna :). Är barnsligt förtjust i blommor själv och pioner är fina. Har även många andra favoriter. kanske man skulle få en snygg trädgård sen närvarande inte behöver sandlåda och lekstuga. Och stora planer har jag på vår sommarställe som har en sluttande tomt.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte varit sådär helt överimponerad av just pioner förr, men gillar dem mer och mer nu när jag sett att det finns så många olika sorter och färger. Har nog börjat längta efter en egen. Men då ska den nog vara noga utvald så man inte ångrar valet senare. :) För har nog bara utrymme för en.. Ett plommonträd önskar jag mig också!
  Det kan ju klättra blommor på lekstugan, vet jag. ;) Vad underbart med möjligheter! <3

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Tack för tipset! Tror att det är 'Coral Charm' som du fångat så snyggt i närbild - en härlig pion det, jag har den också ;-)
  - HA/ cameragardening.com

  SvaraRadera
 4. Ja, det är just den, min favorit. :) Har aldrig sett av den i någon av de vanliga dödligas blombutiker (slipper till typ plantagen en eller två gånger i året..). Men den sku nog få flytta in på palstan om jag sku hitta en. :)
  Ha det så fint i rabatterna! ;)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)