fredag 28 juni 2013

Fågelkännare ohoj!

Fråga bloggen liksom. Denna fina gula fågel, vad är det för en?
 Där traskade den så fin i hästhagen vid palstan. Måste bromsa in och hastigt gräva fram kameran ur väskan.
Är man förresten helt ok om man alltid måste "byta några ord" med dessa? Ja eller jag pratar, tyst, och de stirrar och viftar undan lite flugor med svansen.

4 kommentarer:

 1. Tippar på gulsparv. Minns då jag var liten och vi hittade en död sån o jag trodde det var en kanariefågel. :)

  SvaraRadera
 2. Nå sidu, tack! Har aldrig sett en sådan tidigare. :D Väldigt fin! Här finns så massor av små sötnosar man inget vet om. :D En miniliten fluffig boll satt sig också på en gren en halv meter framför mitt ansikte här en kväll, men den var snabbare än jag då jag snabbt drog fram kameran. ;) Näktergalen hör man också på kvällarna ibland, det är sååå vackert!

  SvaraRadera
 3. Jo de e vackra att se på! I höstas fick mina jobbkompisar sig veckans skratt då jag berättade om min fågelmiss. I vår rönn satt en vacker fågel o åt av rönnbären. Jag fotade den och tänkte skicka åt min mamma som är väldigt bra på fåglar. Nå innan jag gjorde det så kollade jag i sonens fågelbok och fann fågeln själv. Det var en... TRAST! En riktig räkättirastas som man hatar då den har så fult ljud på sommaren... Och som vi brukar ha på vår gräsmatta då den letar mask. Men den var så fin där i rönnen...

  SvaraRadera
 4. Hih. :) Jag gillar nog alla, förutom kanske Tärnan då de är så agressiva. :)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)