måndag 26 september 2011

En bra söndag

Klockan nio hoppade jag in i min kompis bil. Det gjorde inget att jag knappt fått sömn natten innan pga. de två yngres (och min egen) hosta. Vi åkte iväg på loppisrunda. Hittade tyvärr inte så mycket jag sökte men en fin vinterdräkt (tähti jonathan) till Trapp, en vintehalare (reimatec,dock med lite slitna knän jag kanske borde fixa) också till Trapp, fina tunna tröjor till mig själv och annat smått och gott.
en så vacker bricka, färgerna passar precis i vardagsrummet. Måste kanske dra ett lacklager på den känsliga ytan dock.
En härlig regnrock åt Trull. Visste inte ens att Rukka gjort sådana med mönster.
Efter loppiset tänkte vi gå till den största Tarjoustalo jag känner till men ha, det var ju söndag, butikerna öppnade ju först tolv. Så vi gick "på kaffe" till det heta stället (abc,hehe). Åkte vidare för att plocka en påse äppel och ännu via Prisma hem. En mycket,mycket trevlig förmiddag. Vi har nog aldrig gjort nåt sådant på tumis med min kompis förr men nu ska det nog bli en ändring på det!
Hemma fick jag energi någonstans ifrån och röjde bort alla loppislådorna här fortfarande drällde från det då vi var och sälja. Aah, vi har golvutrymme (nå utrymme och utrymme i vår minilägenhet,men ni fattar)! Förrådet är ju verkligen inte tomt (långt ifrån för att vara ärlig) men nu är det liksom inte bara inslängt dit utan i lite prydligare ordning och så att inte allt bara är kasat i ett högt,farligt torn. Fortsatte då jag nu en gång hade driven på med vårt sovrum, hittade tomma golvytor tillslut där också. Jee! Känns nog trevligare med ett städigt sovrum än ett sovrumsförråd kan jag tala om för er! Mycket trevligare.
Eftersom sambon inte sen heller åkte in till stan som planerat på kvällen så gick jag till palstan en stund. Tog en sväng via skogen på vägen dit för att söka höstfärger,men småpojkarna hade nåslags kulkrig uppe på bärget så min vistele blev kort,ville inte få en kula i huvudet.

favorit i repris,men vad kan jag säga; färgen,färgen!
av mossorna är nog detta min favoritfärg tror jag
Tyvärr kommer ju mörkret alldeles för tidigt på kvällarna så fick nog inget vettigt gjort.Ja eller fixade lite nya blomstöd till alla de stackare som låg där blöta på marken och rev bort lite döda perenner så det inte ser så fult ut.Men tja för att vara ärlig njöt jag nog bara av de vackra höstfärgerna. Får ta itu med höstjobbet en annan dag, lite tidigare på dagen, lite friskare än igår.

komposten får man nog leta efter nu
eternellerna är just så fina som de brukar vara,ringblommorna har ställvis blivit som små buskar
ett till gömt komposthörn
Dahlian kämpar på mot det blöta
och så lade sig mörkret över ängen
och grodorna fick börja nattsimma. 
 Så gick jag hem igen. Bara för att än en gång bli lite orolig över varför skruttet ligger sådär hänglös på golvet. men tja, kanske för att det bara är Babudockan. Den fick ärva Tripps gamla dräkt igår och har skrämt hela familjen då den ser så riktig ut där den ligger på golvet eller sitter i barnstolen. Babu är min gamla docka, det var på den jag prövade kläder jag sytt åt Tripp då han ännu låg pikuliten i min mage. Min första "baby".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)