torsdag 8 september 2011

Torsdag

Den första då det faktist känns som höst. Hade tom. en pipo på Trulls huvud imorse då vi förde Trapp till klubben. Han var en så duktig baby igen och sov tupplur med mig i en timme medan vi var på tumis. Så skönt, så himla skönt!
Hämtade en nöjd liten pojke från klubben och gick för att skörda mer på palstan. Kan man måntro göra mangold och spenatplättar? Är det nu inte rätt samma stuff egentligen? Har lite svårt att komma på recept (som barnen i familjen sku äta) på mangold. Har av dem varje år då de är så vackra men har dåligt med fantasi för användningen. Så tar gärna emot goda mattips på både mangold och bladkål ifall du har nåt.
Vistelsen blev rätt kort då de båda yngre var blöta från topp till tå, de lekte med vattenämbaret. Visst, Trapp var klok och frågade om kläderna håller vatten, men ja inte kan man nu stoppa ner hela armen i ämbaret!
Böndjungel, det finns massor av dem! Nam! 
stoppa fingret i munnen-bit-skrik-skratta-stoppa fingret tillbaka i munnen-bit-skrik-skratta osv. leken. 
heja,heja! 

ha-ha!

Min favorit just nu, ponchon. Drömmer om en senapsgul, meddela om du råkar se en inte alltför dyr. 
En helt frivillig photoshoot. Mamma fota när jag hoppar!
splash!



2 kommentarer:

  1. Jag brukar trycka ner mangold, spenat och bladkål i alla möjliga rätter.. Grytor, lådor, wokar, gratänger, och så brukar vi ofta laga stekta grönsaker i stället för potatis, så där medblandat.

    Så roligt annars att läsa om palstan din och ditt stora intresse för blommor och växter :)

    SvaraRadera
  2. Här tycker jag de två större barnen gräver ut alla mina försök till gömda grönsaker.. De gillar bara råa egentligen.

    Ja du verkar ju också ha det gröna i blodet du. ;) Funderar faktist på om man kunde ha ett framtida yrke inom nåt med växter, vad kunde vara bättre än det?

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)