fredag 15 juni 2012

Den angripne

Stackarn. Han kom hem förra veckoslutet, från Esbo, med mega myggbett. Fast han lät bli att skrapa på dem så var de helt jättestora, uppsvällda med en våt knöl i mitten. Det såg hemskt ut. Ännu nästan en vecka senare ser de lika uppsvullna ut och nu har de också kittlat, i synnerhet de på handen i några dagar. Minns att han reagerade lika starkt på dem förra året. Kan man vara allergisk för myggor? Kan man utrota dessa myggor? Tycker det sku vara bäst så! Blir själv också galen på dem varje kväll om jag är på palstan.


De ser inte alls lika hemska ut på bild som i verkligeheten. 
Det blir en kliande sommar dethär om han blir angripen oftare.. Stackars knytt. O av de äldre, som var på samma gård, med samma myggor hade bara Trapp ett myggbett uppe på hjässan som man märkte av. Orättvist!

11 kommentarer:

  1. Vi har också mega myggor :/ Riktigt tråkigt! Hoppas dom blir lite snällare ;)

    SvaraRadera
  2. Ja man får hoppas det! Får väl bara gräva fram nåt fungerande myggspray annors, fast jag inte gillar dem på barn. :/

    SvaraRadera
  3. Det finns äckligt mycket myggor i år. Våra båda är också känsliga, men tycker ändå det blir bättre då de blir äldre. Hoppas även där!

    SvaraRadera
  4. Vår William (10 år) är och har alltid varit superallergisk för alla "stick"djur.
    När han var liten var vi flera gånger tvugna att åka in till barnkliniken då ex.hela armen kunde svälla upp av ETT myggbett!!!
    Han fick zyrtec droppar som han fick ta hela sommaren (och av dem blir man jättetrött ; ( ).
    När han var 8 år fick han homeopatisk behandling och till min "förvåning" så lindrades faktiskt symptomen...
    Men han är fortfarande rädd för alla stickdjur (även myggor).

    Jag har namn och nummer till en bra homeopat om du vill testa !!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Eller rör de sig bara så mycket snabbare som äldre att myggorna inte hinner suga sig fast?!

    C- Oj usch. :( Var behandlingen dyr då? Antar att den passar också för små typer eller?! :/

    SvaraRadera
  6. usch, så jobbigt. Där ser du igen en fördel med vintern;)

    SvaraRadera
  7. Behandlingen kostade 50euro om jag minns rätt...Men det var det värt!!
    Jag tror nog behandlingen passar även för små typer ; )

    SvaraRadera
  8. Jo, som tidigare skrev, så kan man vara allergisk mot myggbett.´

    Vår son svall upp av myggbett hans första sommar. Han såg ut som ett deformerat monster i ansiktet då en mygga bet honom på pannan/tinningen eller kiden. Ögat (som var närmast) svall ihop, näsbenet svall, pannen svall osv. Han såg hemsk ut. En gång fick han ett myggbett på tunna huden mellan tummen och pekfingret, handen blev som en tennisboll, spän, pulserane och heeet. Farfar fråga på sitt sjukhus (han är läkare) om detta är normalt och om man kan göra något, så sa han "allergikolleger" bara: "nej, några får sådär, mina barnbarn ser ut sådär varje sommar". Men det var helt SJUKT GRYMT!!
    Jag var "livrädd" att fara till landet eller liknande den sommaren och väntade med skräck på kommande somrar.

    Men tydligen byggdes hans immunförsvar/histaminmängd upp den sommaren eftersom redan hans andra sommar så fick han bara normala myggbett... Plus att då barnen blir äldre lär de ju sig att vifta bort myggorna så gott som nu vuxna kan...

    SvaraRadera
  9. Oj, era reaktioner låter nog lite värre än vår minstings. :/ Skönt att det lugnat sig. Här fick han nog redan megabett förra året men kanske det lugnar sig till nästa år då? Nu råkade vi ha rådgivningsläkare idag så bad om aerius för säkerhetsskull.

    PS. Oj jösses så irriterande. Försökte svara från iPaden men den hittade ju bara på ord och ville inte alls lyda. Så då jag äntligen fått svaret klart försvann det ut i cyberrymden.

    SvaraRadera
  10. Jag brukar också reagera jättestarkt på myggbett, och har lärt mig att aldrig gå nånstans utan en sticka med Etono i handväskan. Helt bäst, jag lovar! Man stryker på lite och det slutar klia BUMS. Fås från apoteket, ser ut som en läppfets-tub ungefär.

    SvaraRadera
  11. Jag brukar själv också reagera med rätt stora bett, inte än i år (här i stan) och brukar använda just det du nämner. :) Nu var tuben dock borttappad. Men stackarn. Det blev liksom ärr i pannan på honom av dedär betten fast han inte ens skrapade på dem. :(

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)