lördag 30 juni 2012

En glad fisk

I fyra dagar fick Kokis vara isolerad i medicinvatten i det alldeles för trånga akvariet vi nu råkade ha hemma (det hör ben av bambu till det och fina nedre-och övredelar också de av bambu till, en inredningspryl hos oss helt enkelt).

 Men igår då jag i flera timmar bytt vatten med hjälp av den uuunderbara hjälpredan Trull (hamnade dessutom göra det med ämbare då slangen blivit så dålig att den klämts ihop ställvis så den inte släpper igenom vatten längre),skrubbat stenar och möblerat om lite både växter och dekorationer. Ja då tyckte jag det var dags att prova om den kunde flytta tillbaka in med kompisarna igen. O vet ni, den ser hur nöjd ut som hellst. Lite, lite konstigt simmar den emellanåt, kanske den inte ännu vant sig vid att styra fenan då den nu har hål men nu är den energisk och helt tydligt livsglad igen! Hurra!! Nu håller vi bara tummarna att hålet läker och ingen bråkar med den mer. Men vet ni, jag tror vi räddade den!!
Så hoppas vi också den gröna färgen försvinner så småningom. Bytte ut säkert 80% av vattnet (vi har inget aktivtkolfilter jag läste först efteråt att man ska ta bort medicinen med) men ändå är det havsgrönt än. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)