måndag 18 juni 2012

En somrig lördag

Vi packade (ja eller kanske närmast jag då) matsäck, byteskläder och några handdukar och gick till palstan med de yngre på lördag. Solen sken.
Fick nog inget gjort. Den yngre tyckte jag våldtog hans mänskliga rätter då jag låste in honom i inhängnaden jag byggt. SOM han SKREK! Släppte jag ut honom så traskade han glatt in på andras områden och smilade stort tätt intill de som använde vattenslang för att vattna.
Klippte lite gräs på gångarna, det går att göra lite i gången utan att bli för nervös av alla avbrott (jag är lite adhd och har alltid jättesvårt att fortsätta med nåt om jag blir avbruten). Plötsligt vänder jag mig om och ser -

En unge i baljan med kläderna på. Som tur hade jag förutspått nåt liknande..

De kapade min gräslökstuva. Den yngre tror jag åt en hel del vanligt gräs också..

Så tog vi fram matsäcken.
Den gyllene regeln, glöm aldrig matsäck då du har barn med till palstan! Aldrig!
 Någon minut senare satt båda med gåshud och filtar och handdukar omvirade kring sig. Inte är det ännu varmt på våra blåsiga åkrar, i synnerhet inte då solen går i moln. Så sku den ena på utetuppen och då det var avklarat märkte jag att den andra hade blöjan fullt med stinkande. Lika bra inprickat som dagen innan. Varför?! Ett säkert kort att komma hem med kanske?!
En helt lyckad eftermiddag och kväll var det ändå. Nog är det ju ändå bra att de vänjer sig med att vara där. Fast jag SÅååå mycket hellre är där utan sällskap (åtminstone av den yngsta). Trapp trivs helt bra han. Leker med sina bilar i lugn och ro och verkar njuta av att se växtrena växa och doftar så sött på blommorna. Kanske han blir min trädgårdskompis som äldre.

Nu har den röda aklejan också slagit ut. Gillar färgen. Den har inte heller blommat på flera år då de gröna larverna brukar äta upp dem. Men i år vann skönheten. Hurra för det!

2 kommentarer:

  1. Måste le, för Axel och din terrorist kunde nog ha bra sällskap av varandra då de vandrar iväg;) Min man var helt slut efter mina tio dagar. Att ha med axel till butik och apotek med storebror var nog nervprövande. Så mycket kölappar de tryckt fram och sprungit iväg i butiken. Överlag hade de busat mycket och min man...ja ...han är slut;)

    SvaraRadera
  2. Hahha. Jo tack, de sku säkert trivas tillsammans! :D
    Jobbar din man ännu borta han med? Hur orkar du med magen och vildingen/arna? :) Jag börjar nog vara i behov av lite lov jag med. ;) Som TUR börjar sambons lov snart så man är två hemma om dagarna. Fast så ska man ju vänja sig också vid det.

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)