söndag 5 maj 2013

Lilla Robinson

Den har vuxit. Sådär tre centimeter lång är den nu. Mätte med linjal genom glaset, fast det blev den lite rädd för så det tog en stund..
Robinson är liten men modig. Modigast av fiskarna i räkvärlden. Sällskapet jag skaffade den gillar den inte längre. Ibland låter den dem simma i vattnet vid framglaset men oftast ger den sig på dem om de kommer på dess område. Förutom då de äter, då hinner den inte, såpass hungrig är den alltid! Får se när den är stor nog att flytta hem igen.
den är nog redan helt tydligt större än hehkutetran som inte kommer att bli större än detta.

Moenkhausia pittieri, timanttitetra, diamanttetra på min fria översätta svenska.. Vacker! Jag var rädd att den fått bobbor från guldfiskarna då jag märkte det röda ögat, men som tur ska de se ut så!
Tulisukarapuna (eldräkorna på mitt språk igen) verkar ha anpassat sig väl. Här är ett brokigt gäng på gurkmiddag
anentome helena. Deras "kramande" har gett resultat och det rör sig en del nya miniga randiga i räkvärlden.
pyttepyttesmå

2 kommentarer:

  1. Jättefina fiskar och jag visste inte ens att man kunde ha räkor som husdjur, coolt!

    SvaraRadera
  2. Alltså det visste jag inte heller för ett år sedan. Men de är nu nåt som jag sku rekommendera till alla som bara har fiskar som inte genast äter dem eller alldeles för mjukt vatten (eller tror åtminstone inte deras skal mår bra av det?). Helt fantastiska "gårdskarlar" som äter bort all alg från växterna så det hålls snyggt. O väldigt roliga att titta på och följa med! Till näst ska jag köpa svart-vit randiga eldräkor. SÅ fina! Det finns av dem i alla världens färger, blå också! :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)