torsdag 9 maj 2013

Städdag

Vi var ju ensamma över helgen med barnen. Sambon drog iväg till Kuopio på fredag för att kolla hur vännernas nya klättringshall blev på dess invigningsfest.
Det har varit lite tungt på sistone. Eller nå, lite, är kanske lite i underkant.. Har inte precis varit den lugna zen mamman man borde vara då de rusar runt som öronbedövande rånare i fullt krig.. Men nu fick jag klara mig själv då.  Tänkte att jag försöker göra nåt trevligt tillsammans med dem. Som att delta i områdets vårstädning, äntligen, för första gången på de nio åren vi bott här. Solen sken ju och barnen var hemma (de har ofta varit hos farföräldrarna då det varit städdags). Så vi traskade iväg mot ett av "invånarhusen" (asukastalo) på området där de delade ut roskplockningstångar (har de ett riktigt namn?). Fortsatte mot lopptorget som ordnades samtidigt på en gränd intill. Det var ju meningen att jag sku sälja där men nu gick vi istället på uppköp. Ett och annat smått fastnade ju i de yngres händer.. Men den äldsta är så stor att ingenting intresserade. Samtidigt som han tyckte det var grymt orättvist att de andra fick sådant de blev så lyckliga över (Två Lauri-bilar och en Picatchu). Men som tur blev också han gladare då det gått en tid och han också satte igång att städa. Då han dragit upp en rostig cykel ur ån var han redan på rätt gott humör, som tur. Själv njöt jag av att vara ute och göra nåt vettigt med dem, och i synnerhet Trapp var hela tiden glad och ivrig!

plocka, plocka tobaksfimpar. Inte det lättaste förresten att träffa kan jag tala om för er! Bra för motoriken! Tänk att man själv varit så äcklig att man slängt omkring av dessa. Usch! 

Ett av loppisfynden, en Lauri-bil och en lycklig unge!
Skate-hjälmen som hänger på bilden kostade 2€ och äntligen hittade vi en som sitter bra på Trapps huvud.

Inga gäddor sågs, konstigt nog. Men vattnet glittrade så underbart och det var verkligen vår  i luften! 

Bra ställe att sitta och fundera på. Eller bara njuta av solen. Fast de börjar bli lite farliga dessa  broar/vägar, plankorna lossnar och fattas här och där.

Såklart deltog också den lilla! Fast vi jobbade lite liksom i ett team med honom då det inte riktigt ville funka annors.
Efteråt hade vi en svart sopsäck fylld med skräp. Man hade fått saft och kex då man lämnade tillbaka dem, men de äldre stannade hemma på vägen då vi gått så långt från invånarhuset. Men de var nöjda endå! En riktigt lyckad dag och så känns det ju lite bra att ha dragit sitt strå till stacken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)