onsdag 1 maj 2013

En utfärd på tumis

Torsdag. Klubbdag. Men denna gång gick vi inte bara till parken och på familjecafé med Trull under tiden.
Vi hoppade istället på bussen och åkte till metron vi tog till Mellungsbacka. Den lilla var lycklig. Metro är pop! Tog en morgonpromenad till Mellungsby invid. Det såg ju ut som ett riktigt trevligt område, med egnahemshus och välskötta gårdar. Lite kontrast till metrostationens omedelbara omgivning och hålen för injektionssprutor i invavessan. Hälsade på hos en annan akvarist och införskaffade ett litet gäng "eldräkor" (tulisukarapuja). Pratade bort en stund och kollade hennes fina akvarier. Så fortsatte vi tillbaka mot stationen och butiken.
Hade sålt tre sådanahär växtpaket innan och skramlat ihop lite "egna" pengar jag tyckte vi kunde utöka räkpopulationen med. Roligt att äntligen kunna göra lite business med egna "produkter".  Sku gärna ha ett lite större akvarie för just växterna så man kunde sälja lite större buntar för bättre pris. Det är bara de i lilla som är prima kvalitet nämnligen. Mycket tack vare räkorna som håller växterna algfria.

såg fina tåg i bästa färgen på vägen.

Den lilla är så hjälpsam och duktig bara man hinner ge honom tiden att sköta inköpen själv. Jag var riktigt stolt över hur bra han betedde sig i butiken! Det är så lätt då man bara har ett barn med! O han verkar också njuta av dessa klubbdagar!
lycklig resenär påväg tillbaka mot vår busslinje
Vi hann ännu till familjecafét en liten stund för att avnjuta lite munkar till ära av vappen (lite tjuvstart med firandet). Det är ju nästan så man börjat se framemot torsdagarna då det alltid finns nåt gott att köpa för en billig peng. Blev så störd på en söndrig fåtölj också som varit uppriven på sitsen redan en längre tid att jag bad om nål och tråd och medan barnen lekte sydde jag ihop den efter bästa förmåga. Roligt att kunna bidra lite själv också till hemtrevligheten. Fast får se hur länge lappningen håller. Stolen har suttits väldigt flitigt på och tyget var gammalt och skört. Men helt. Åtminstone nu för en tid igen..

Hemma igen släpptes de små ut i vattnet.

7 små randiga. De "släcker" sin röda färg då de är stressade. 

här har ännu inte fulla färgen tänts, men redan samma kväll var de nog i sin fulla prakt! Så väldigt fina! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)