lördag 15 oktober 2011

En fin fågel

Balkongens mätare visade bara 4,5 grader på morgonen och värmen steg nog inte till tio fast solen sken hela dagen. Jag hade fingervantar för första gången då jag gick ut och lilla gubben hade både tunn merinoull/silkesdräkt och en fleese ovanpå under höstoverallen i parken. Där blåser alltid förskräckligt då åkrarna invid släpper in vinden från havet några kilometer längre bort.
Jag lämnade alltså barnen med pappan och gick till palstan. Såg en konstig fågel flyga mot skogsdungen på vägen till palstan och blev intresserad. Här fanns fullt med fina fåglar förr, Vik är ju kännt för det rika fågellivet, fågelbongare från trakterna samlas här på våren och går på naturstigarna lite längre bort, klättrar i fågeltornen och fotar med sina superlinser. Varje vår kom vi hit med skolan på lågstadiet också, just för att se olika fågelarter.  Nu har det byggts så mycket hus här nära oss att fåglarna nog flyttat bort men ibland kan tydligen något lite finare exemplar visa sig.

du har säkert också sett att det är vackert gult i träden?!
skogsviolerna blommar ännu för fullt på berget 

 
och så hittade jag herr hackspett som jobbade för fullt
först var den blyg och ville bara flyga iväg men så  vande den sig vid mig. Vacker!

4 kommentarer:

 1. Hackspettar påminner mig alltid om min pappa. Han var eltekniker till yrket (var: gick bort för 2,5 år sedan), och då jag ser en hackspett som pynjar på en elstolpe vid pappas barndomshem så tänker jag att "jahas, där är pappa och gör lite elarbeten"

  SvaraRadera
 2. Inget dåligt djur att påminnas om sin kära far genom! *kram på dig*
  Denhär var väldigt aktiv, slet och rev på nåt på stammen förutom hackade.Hade lite smygroligt åt den faktist,då den verkade lite stressad innan mörkret föll.

  SvaraRadera
 3. Hjälp så fina bilder du tar. VAD har du för kamera om man får fråga :) ?

  SvaraRadera
 4. Oj tack! Ibland blir de bättre och ibland sämre. ;) Min nya absoluta favorithobby är att fota!
  Jag har en Canon PowerShot SX20 IS. Gillar den, fast den är nog stor i väskan och linsskyddet gick sönder på vintern i kölden så det är lite dåligt..Borde skaffa ett nytt skydd innan den är kaputt!

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)