onsdag 12 oktober 2011

Sim-sim-sim-sala-bim-bim-bim

Nog har ni väl alla hört sången i fråga? Sås & Kopp, de bästa!

Idag var en spännande dag för flera i familjen. Redan vid morgonmålet provades simbyxorna av pojkarna fast mamma inte sku komma och söka oss innan två. De passade. Som tur.
Så efter två åkte vi iväg på äventyr. Inte till den vanliga simhallen utan en som var ny för alla förutom Tripp som var där på sportläger på sommaren. Backasbrinkens simhall valde jag imorse då jag började tänka på den lilla knubbisen som aldrig simmat förr och jag vet hur kallt det brukar vara i den vi brukar gå till. Här var vattnet 31 grader, mycket skönt! Blev imponerad av stället annors också, många bassänger, tre man bra kunde simma i med barnen. Terapibassängen var fantastisk, ena långsidan full med bubbliga platser, flera "vattenfallsduschar" och sen ännu en långsida full med nåtslags massageplatser. Testade inte mer än bubblorna för vattnet var rätt djupt på de andra platserna och jag höll ju i Trull. Han älskade förresten att simma. Han plaskade överlycklig och helt orädd, kröp omkring i minsta bassängen och åkte i barnens rutschkana tills händerna och läpparna var lila och tänderna skakade.
Trapp var mer orädd än vanligt, såpass orädd att han inte lyssnade på mammas förmaningar (medan vi var i en annan bassäng med Tripp och Trull). Trots förbud hade han klättrat upp på kanten runt bassängen, slintat och fallit spläts ner i golvet med huvudet före så det blev ett långt sår på ögonbrynet. Vet inte om det var själva golvet som fick det att spricka eller om det var glasögonen som på nåt sätt repade skinnet men det såg lite illa ut en stund. Mamma hittade först lite papper bakom simvaktsdisken som var tom just då och så fångade hon en vakts uppmärksamhet så han kom till oss med en stor,röd förstahjälpsväska. Han var både snygg, hade kroppen full med tatueringar och var bra med barn. Så vår baywatch hjälte tejpade fint ögonbrynet ihop och vi fortsatte sedan simma. Bra så. Det sku ha kunnat gå mycket värre, både med huvudet och glasögonen.

Alltså folk som går och simma ensam med tre busiga barn. Finns de? Är de inte kloka eller är de nåslags superhjältar? Tycker redan två vuxna är på gränsen till för få med våra barn. Huh. Men roligt var det. Absolut!

Litar du inte på att jag kan hjälpa brorsan med skorna eller?
 Så fortsatte vi utfärden mot Gamlas till mina föräldrar för att se på Sniff, lurvbollen, och för att äta middag. Vi trodde att den lilla räddharen sku vara rädd för Trapp som brukar vara så energisk och högljudd. Men oj så fel vi hade. Den blev som hans bästa vän ju!

Pappa har bästa spelet ever hemma. 

Jag har lite kvar att öva på med spegelbilder men var rätt nöjd med dagen outfit.
Blusen och strumpisarna har den nya favoriten, senapsgult. Kjolen fyndade jag på Uff.

Trull gillar min yngsta systers 1-års present. 21 år har den på nacken.
och så grävde de i maskeradlådan efter godbitar som denna
En mycket bra första höstlovsdag måste jag säga!

8 kommentarer:

 1. Vilken givande dag för barnen och dig! Min gufar och gumor bodde i Gamlas i tiderna:)

  Den minste har redan fått ett mognare ansikte. Inte mera baby... Märker att Axel utvecklats enormt den sista månaden, han förstår så mycket och så kan han djurläten i böckerna. Det går så fruktansvärt fort!!!

  Hoppas såret läker fint, men om han ör som vårt yrväder kan jag tänka mig att det inte blev någon lärdom ;)

  SvaraRadera
 2. Ska ni nu alla påstå att han inte är baby mer? Grr. ;) Som TUR kryper han ännu bara, då är man väl ännu baby eller?! Hur ska jag klara detta? :(

  Månne det inte läker, det var som tur inte så djupt. O nej jag tror verkligen inte han lärde sig nåt, han fortsatte nog med samma tempo redan genast efteråt. Var bara arg att han måste ha plåster.

  SvaraRadera
 3. En liten kommentar av en som bara gjorde ett stavfel i grundskolan (skrev aborre istället för abborre på tvåan i lågstadiet och herregud att det ännu kan störa mig): Tre 'L' efter varandra blir två, så det borde vara trollandet och inte trolllandet. Tack och förlåt och lycka till med leksaksberget! :)
  h: Basse

  SvaraRadera
 4. Oj så jag velade hit och dit då jag "döpte" bloggen. Googlade och hade mig. Men ja läsaren/kunden har väl alltid rätt. ;) Tack och förlåt till dig med, tror jag ska ta och fixa det då.

  SvaraRadera
 5. Hurra för snygga och barnvänliga simvakten! Vilken fin retro gåvagn!

  SvaraRadera
 6. På tal om simhallsbesök, så var jag i våras en gång ensam med våra FYRA barn, då i åldern 0-7. Jag gör aldrig om det. Aldrig. Inte förrän alla är simkunniga i varje fall:)

  Annars verkar ni ju haft en riktigt bra dag!

  SvaraRadera
 7. Kanske man borde ha fått ont i någon tå själv också. ;)
  Vagnen spelar "blinka lilla stjärna där" då man trycker på sifferknapparna, han har fattat galoppen för länge sedan. Men han är ännu lite feg, kryper mest efter saker, tycker inte om då de rullar iväg snabbt då han försöker gå efter. Men modigare och stadigare blir han ju för var dag.

  SvaraRadera
 8. Nadja- sorry nu bara men då hade du nog en skruv eller två lösa. Huh! Sjukt att våga sig på sådant!

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)