tisdag 18 oktober 2011

Kärt barn har många namn

Han heter Lukas, vår minsting. Har velat ha korta namn till alla tre så det inte sku bli en massa smeknamn de inte kanske tycker om. Själv har jag nämnligen aldrig gillat det jag fick i skolan, Melkku. Hu! Sen kan ni kanske svänga det vidare till nästa "jätteroliga" smeknamn, byt bara ut e:t mot, ja räkna ut det själv!
Så alla tres första namn består av fem bokstäver, lätt att säga utan att känna behov att svänga det till nåt annat. Trodde jag.
Jag tror inte att Lukas vet att det är hans namn. Det började med Lukke och fortsatte med andra som Lucky Luke, Lukke boy, Lucky Lukke, min favorit Luula och en massa inte riktigt lika smickrande som tex. Lukke pucke. Men egentligen ska det väl vara så, det sägs ju att kärt barn har många namn. Bara han nu nåt tag förstår att han är han, Lukas. Lukas som idag får fira sin första namnsdag.
Grattis kära unge och alla andra som har namnsdag där ute!
Med Tripp hade vi kalas på hans första namnsdag, men nu får det stackars tredje barnet nöja sig vid några extra pussar bara. Men jag tror ärligt talat han är riktigt nöjd med det.

6 kommentarer:

 1. Matheo måste ibland fundera riktigt länge när man frågar vad Milisen heter på riktigt. Hon är bara Milisen för alla. Finns egentligen ingen som säger hennes riktiga namn, haha.

  SvaraRadera
 2. Blir nog så oberoende. William har nog hetat allt från Anton, Moses, Ville, Sprattelville. Så med Axel tänkte vi att det nog blir bara Axel...men William kallade honom för bebbe eller bebban, vilket ibland hänger med än, främst då William som vill kalla honom för det. Fast han är ju ingen bebbe mera precis.

  SvaraRadera
 3. Linn- och hon som har ett så fint namn. Nå det hinner väl ännu användas i mååånga år. :)

  Veronica- Ja i Finland är det väl nånslags grej med det, att kalla folk vid smeknamn. Inte tycker jag det är så utbrett i tex. Frankrike. :/ Eller så har jag bara inte märkt det. O visst är han bebbe ännu, åtminstone lite,lite. :) Svärmor säger alltid att de är babyn till tre års ålder.

  SvaraRadera
 4. Hihi, vi har också 5 bokstäver tilla alla 4 barn. Men ojoj, vilka smeknamn vi haft/har på dom. Såna här interna inom familjen, kärleksfull klang förstås. fast man som utomstående kanske inte fattar poinetn.Haha

  SvaraRadera
 5. Och ojoj, så jag kastar om bokstäver...

  SvaraRadera
 6. Så fem bokstäver verkar vara pop. :) Felix försökte jag få igenom med Tripp (Elias) med sambon tyckte olika. ;)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)