onsdag 5 oktober 2011

Phew

Idag var en lite spännande dag. Trapp hade ögonläkare på morgonen. Två omgångar ögondroppar klarade han utan att ens tjuta och fick en schokostång som belöning. Efter att alla test var gjorda och han duktigt kämpat sig igenom det medan min snälla mamma undehöll den lilla parveln så inte koncentrationen sku släppa, fick han äntligen Herofaktory-typen jag köpte på loppis då vi var där och sälja.
Det bästa- det vänstra ögat fungerade lite, lite bättre. Han kunde nu fokusera med det och såg en del av formerna tom.några rader ner på tavlan (ni vet - hus,äppel,fyrkant och boll) .  Detta betyder att ögonlappsträningen (två timmar om dagen fem dagar i veckan) har hjälpt ögat att börja jobba lite och det bästa, vi behövde inte förblinda det högra ögat temporärt! Huh!  Jag har nog varit rätt orolig för det. För förutom att jag ju vet hur agressiv han blir redan med ögonlappen då han måste kämpa så hårt för att se nåt (han har sett ca.10% av vad man normalt ser med ögat) så sku det ju ha kunnat vara riktigt farligt en tid framöver att röra sig ute till exempel. Men vi fortsätter alltså nu som förr, ska så småningom gå och välja ett par nya glasögon, för synen hade förbättras såpass mycket åtminstone på vänstra ögat att han får ett par med lite mindre styrka. Lite. För fortfarande är nog inte synen bra på något vis, men bättre, högra +5.75 och vänstra +6.50  ( detta var tidigare+7.0) för att vara exakt.

3 kommentarer:

 1. Så skönt för er med bra nyheter, kan tänka mig att det är jobbigt att måsta kämpa med synen. :(

  SvaraRadera
 2. Dedär ögonlapparna HATAR han! Fast nu har vi ett rätt fungerande tarrasystem då jag hittat så lockande tarror (spiderman,Tuomas Veturi,dinon och Cars).
  Men glasögonen vande han sig snabbt vid, han märker ju skillnaden. Men en liten pojke på fyra år, gissa hur vridna de är och hur många gånger om dagen (eller timmen ibland) man måste putsa dem.

  SvaraRadera
 3. Vad duktig han är!!!

  Veronica

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)