fredag 13 januari 2012

En vanlig onsdag med ett gott slut

Bara för att man är sugen på gott. Fisken var inte så dyr igår så sambon var en ängel och fixade en massa sushi åt oss på kvällen medan jag försökte röjja här. Det är omöjligt att vara i badrummet och fixa byk tex. för tillfället då en viss ung man hänger med huvudet ner i byttan hela tiden,det bästa är att riva pyttebitar wc-papper och slänga ner dem i vattnet (missar de vattnet plockar han upp dem och försöker på nytt), eller alternativt tjuter desperat bakom badrummsdörren ifall man lämnar honom bakom den.

Vi fick höra på öronljuv (eller hörselförströrande,hur man nu tar det) musik onsdagen till ära
Den lilla parveln driver mig lite vansinnig med att riva ut alla böckerna varje gång han vill läsa lite eller märker att jag försöker plocka tillbaka dem. Fem gånger hade vi väl lekt den leken då jag tog bilden igår. Tur att han är så söt där han bläddrar!
Beyblades, snurror kan man väl kalla dem, den nyaste hitten i vårt hus. De "slåss" liksom mot varandra.

Det rinner lite dregel redan då jag ser på bilden..

Minstingen ville dock inte äta denna gång. Hade det kanske att göra med att alla de han åt på söndag kom upp igen då på natten då han mådde illa?! Jag hade gjort en egen rulle till honom denna gång men han åt bara de trygga grönsaksstängerna och lite ris som blev över.. Stackarn, hoppas han kommer över trauman för vi alla andra älskar sushi. Fast avocado ger jag nog inte på en tid nu, tycker det är ett tydligt mönster.
 Då den yngsta familjemedlemmen somnat vågade jag mig på att städa akvariet. Skrubbade sidorna fria från alger och tvättade ena pumpen. Sku önska dem ett lite större akvarie, ett lite på 300,då sku skåpet ännu hålla.   Glaset på detta är också så rispat att algerna fastnar i reporna väldigt snabbt. Men de ser helt nöjda ut.
Stackarn, vacker kan man kanske inte säga att han, "Elkku" är (eller hon, vi vet faktist inte)


Så mumsade vi ännu i oss resterna från middagen och gick upp några kilon på kuppen antagligen. Men ah vad det var gott!!

7 kommentarer:

 1. Hihi, roligt med sushibilder och akvariefiskar i samma inlägg. ;)

  SvaraRadera
 2. Haha! :D Pappa och sambon brukar skämta om att vi ju åtminstone har en lösning på problemet om jag inte längre orkar sköta om dem då de vuxit sig fullstora.. ;)

  SvaraRadera
 3. Nu får jag lite dåligt samvete över vårt akvarie....Jag tror inte att våra stackars små fiskar ser ut genom glaset mer....
  Bäst att göra något,innan fiskarna gör sushi av oss ; ))
  (För övrigt så kan fiskarna vara lugna för VI äter inte sushi).

  SvaraRadera
 4. Kul att ni alla gillar sushi. Tanken på "rå"lax...uäk. Äter det mesta, men aldrig fastnat för detta:)

  SvaraRadera
 5. Camilla, ja ni får nog akta er så ni inte blir uppätna en vacker natt.. ;)

  Jag tror nog du också fastnar om du smakar Veronica! O inte har ju tex. rullarna fisk i sig om inte man vill, det är ju grönsaker och räkor eller nåt sådant, vad man nu sen gillar själv. :) Fisken är ju så len i samken då den är färsk och otillredd, nam!! :D

  SvaraRadera
 6. Fina fiskar. Och söta barn du har!

  SvaraRadera
 7. Visst är de fina! Inte lika roliga och härliga som hundar (längtar men sambon är ju allergisk) men ibland är det skönt att stanna upp och bara stå och stirra på dem. Rätt modiga och nyfikna är de också, gillar uppmärksamheten de får.
  O tack, visst är de ju söta busar. :)

  SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)