tisdag 6 mars 2012

Första tisdagen i Mars

Ja och tisdag betyder klubbdag.
Min käre far hämtade skolgossen hemifrån på morgonen och körde till skolan. Härligt! Så kom han ännu tillbaka för lite prat och med sig hade han fina presenter. Äntligen har vi en riktigt riktig datorstol. Inte en knarrande pinnstol som har trästickor i ryggstödet som river hål på ens kläder. Riktigt bekväm verkar den vara! Ifall man har den inställd så att den är lite högre upp kommer den lilla inte heller upp på den. Han försökte ett par gånger idag och föll båda gångerna, väldigt sårad och upprörd, ner i golvet med ett brak.Tror dock inte han är den typen som ger upp försöken i första taget.  Så fick vi också den allra,allra sista burken med drottningssylt han hade undangömd i garaget. Nu gäller det bara att steka plättar någon dag så man får njuta av den!

Tänk vad härligt det är med vår i luften ändå. I alla fall en dag som denna då det var rätt många minusgrader ändå på morgonen. Det hann inte börja lukta hundavföring sådär äckligt som förra veckan.  Positive thinking!

Sov en lur med Trull medan Trapp var i klubben. Blev sur då jag ännu kunde ha sovit en tid men blev väckt av telefonen som ringde. Samtalet var dock av svärfar som frågade om han kunde söka Tripp från skolan, så det var värt att stiga upp! Nog är det fint att ha släkt såhär nära, fast man ses alldeles för sällan. Frågade Tripp på kvällen hur det kändes att se både morfar och farfar samma dag men han stirrade bara oförstående på mig. Vadå morfar och farfar?! Nå Grandpu`och Ukki såklart!  Nog är det ju på tiden att han lär sig var det heter på svenska. Hih.

Vid tolvslaget kunde vi alltså tåga in i parkhuset med Trull och stannade där för att få utlopp för lite överlopps energi (minstingens,inte min!). Efter att de varit och äta lite mellanmål på Maccen med farfarn kom också Tripp till parken och fick äntligen träffa skoleleverna Trapp brukar Bleyda med. Stannade inne tills de började stänga stället och så stannade vi ännu ute till nästan halv sex då jag lät Trull traska hem från parken också. Nu hoppas vi  han sover lite bättre efter en såpass lång dag. Det skadar ju liksom inte att hoppas..

Förra torsdagen såg jag hur skolbarnen började måla på dessa jättepapper. Nu får man pyssla sådant man tycker att passar in, antingen i vattnet eller på himlen. Har god lust att pyssla lite dit jag med om jag är ärlig!

Dålig bild i den mörka korridoren,men detta är en helt fantastiskt bra idé!! En byteshylla där jag hittat en hel del vi haft användning för och blivit av med en del vi inte haft användning för. Rekommenderar att ni föreslår en liknande hörna/hylla i er park om inte där redan finns en! Småbarn växer så fort och behöver en hel del.
En del av gänget i solskenet. Pojkarna fick prova en helt riktig arena också då en av skolbarnen hade sin med. (Den gröna grejjen där i mitten.)


Så fortsatte de ute på isen (/gården). De gillar att prova hur de snurrar på olika material och isen är tydligen bra/rolig. Men uj så deras fingrar frös, för inte gick det ju riktigt att bleyda med vantarna på.

Han traskade omkring med brorsans ballonger. Ville absolut ut på vägen hela tiden..

Hittade ett ställe där de droppat från taket så det bildats jättefin,len, iskonst. Tyvärr var där lite mörkt i skuggan så bilderna blev inte så lyckade..

Havtornsbuskarna var väldigt vackra,fast rätt piggiga, då solen började klättra neråt på himlen.

O så var den dagen också avklarad. Bara lite bykupphängning,köksstädning och kanske möjligtvis lite steppande ännu (måste ju om jag skriver det här). Har försökt redan flera kvällar i rad men då Trull vaknar en massa gånger redan innan jag hinner i säng själv så har det inte riktigt inspirerat..

Sov gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir så glad för varje kommentar! :)