lördag 12 november 2011

11.11.11

Firade finaste N:s förlovning med J och samtidigt var det hennes födelsedag. Min första gång ute, sådär "på riktigt" på två år. Ett riktigt bra datum alltså.
Festen för vännerna började klockan 19. Jag sku ta bussen med byte som sku föra mig dit till fyra över. Nå, den bussen kom aldrig. Så bytet for ju åt skogen och jag visste att den andra bussen går två gånger i timmen, alltså försökte jag lista ut nåt annat alternativ, i duggregnet med festkläder och blomman i handen. Traskade upp till en stor väg som åker här förbi och hoppade på en ny (för mig) busslinje. Men den åkte ju inte dit jag trodde, panikerade och hoppade av lite ditåt jag var påväg. NU sku jag ha behövt en smarttelefon. Gick en bit och träffade en hundrastare som vär väldigt snäll och hjälpsam då jag frågade henne om hon visste var gatan jag sökte låg. Hon hade en sådandär fiffig telefon och kunde efter en stund visa vart jag sku gå. Kom ju självklart helt för sent,svettig efter att ha yrat flera kilometer men tror det var ok. Det var inte många jag kände då jag kom, där fanns av bådas släktingar ännu men senare droppade det in fler bekanta och efter skumppa, bål, ordentligt tillspetsad glögg och  många billiga drinkar lärde jag känna också de andra gästera. Alla verkade vara mycket trevliga typer. O tänk, vuxna! Fast alla kanske inte betedde sig helt vuxet hela tiden. *insätt blinksmiley om du inte får nippror av dem*

Kvällens problem, det fanns en 5 1/2 veckor gammal babyflicka där i början och smälta folks hjärtan. Gissa om det hjälpte babyfebern. Kan nästan säga att det var tur att de gick hem så man kunde glömma allt som hade med barn att göra för resten av kvällen.

Oj så jag hade roligt. Fick ont i käkarna av allt skrattande. Lite före fyra tyckte jag det var dags att börja irra hemåt. Hade ingen aning om hur jag sku komma hem egentligen, hade tom. planerat att i värsta fall gå de ca 9 km hem, men som tur råkade jag stanna på en busshållplats och hör och häpna, en nattbuss lampor sågs lite längre bort just då. Tänkte att jag inget har att förlora, räckte ut handen, och frågade ifall den råkar köra förbi området där jag bor. O tänk, den stannade en km ifrån oss! På den sista sträckan diskuterade jag vårt bostadsområds utveckling med någon från de gröna som bor i huset bredvid, en riktigt trevlig diskussion sådär mitt i natten.
Det lyckliga paret får paket
spontan dansuppvisning
N:s härliga föräldrar  höll ett fint tal  

Så ledde familjen allsång (tyvärr är jag sååå out vad gäller supvisor att jag höll mun fast) Men de sjöng bra! 

jag blev glatt överraskad av bart skinn på dansgolvet
och så dansade vi natten lång

I morse var det då inte riktigt lika skoj längre. Sambon var snäll och lät mig sova tills det var meningen att vi sku åka till svärföräldrarna över veckoslutet. Eftersom vi inte alla ryms in i deras bil åkte sambon iväg och klättra för att senare få skjuts till hans föräldrar. Nå, just som han åkt iväg tyckte jag Trapp verkade konstig, blek och hängig. Mätte febern och fick inhibera besöket till esbo. Svärmor har sitt stora 60-årskalas nästa vecka och hon brukar snappa upp varendaste en bobba av barnen och de blir alltid hemska (bobborna alltså) hos henne. Så eftersom Tripp varit sjuk i en vecka tänkte jag att det är bäst att vi inte åker och smittar ner henne.
Men jag fick alltså vara ensam med barnen  halva dagen, mycket ynklig, mest legandes vågrät smått darrande.  Not so nice. Men kvällen, och natten, var albsolut värt det!

Tackar alla inblandade för en super kväll!!

2 kommentarer:

  1. Hahaaa jag älskar Anttus move på sista bilden :)

    SvaraRadera
  2. Det kom fram dolda talanger. :)

    SvaraRadera

Blir så glad för varje kommentar! :)